Vem är Sverigedemokrat??

Posted by on May 26, 2014 in Allmänt | 0 comments

Vem är Sverigedemokrat?

 

Det är mycket diskussioner nu där man frågar sig hur Sverigedemokraterna kunde få nästan 10% av svenska folkets röster? Jag har också funderat en hel del över detta och min första tanke är; vilka är dom? Hur ser en Sverigedemokrat ut? Jag känner ingen som sagt sig rösta på detta parti. I mina flöden i mina sociala medier dominerar antirasism och feminism. Nästan vart jag än vänder mig ser jag antirasistiska rörelser. Det enda Sverigedemokraterna förmedlar i media är främst korkade och tydligt rasistiska uttalanden. Jag tänker alltid att jag verkligen verkligen undrar vem som gillar detta. Vilka stöttar de ”onda” egentligen?  Varför? Varför? Varför? Hur gör vi som kämpar för ett antirasistiskt och solidariskt samhälle att få dessa 10%  att förstå att alla människor är lika mycket värde? Jag har läst otaliga krönikor, artiklar, insändare, blogginlägg, tweets, debattinlägg som argumenterar för ett välkomnade och solidariskt samhälle fritt från rasister, nazister, fascister och ”invandringringskritika” för att få svenska folket att förstå. Förstå och minnas historien, att vi aldrig aldrig får tillåta oss att hamna där igen. Uppenbarligen funkar inte detta som det borde göra. Sverigedemokraterna växer och detta i det dolda. Det gror i mörkret. Jag tror att vi måste försöka förstå hur människor som röstar på SD tänker. För att använda ett av mina yrkesperspektiv som sjuksköterska så tänker jag att vi måste sätta oss in i en Sverigedemokrats livsvärld. Jag tänker att det MÅSTE handla mer om känslor än okunskap. Jag vill inte att Sverigedemokraterna ska bli synliga i samhället för att det ska bli rumsrent att vara SD-are utan jag vill att de ska bli synliga och berätta för oss för att vi ska förstå. Vad är det som gör att man lägger sin demokratiska röst på SD? Så att vi kan förstå hur vi ska vända den otroligt obehagliga utvecklingen som pågår i Europa och Sverige. Låt oss vara ett stolt enat folk som är solidariska och välkomnande mot våra medmänniskor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *