Vem är min Gud?

Posted by on Sep 30, 2013 in Allmänt | 2 comments

Jag läste en debattartikel i Dagen av John Van Dinther som är pastor i församlingen New Life i Stockholm. Här skriver han att hans gud är intolerant, trångsynt och exkluderande. Han skriver att helvetet kommer vara fullt av människor som beundrade Jesus och hans undervisning.

 

Jag tycker att detta var en väldigt märklig och konstig artikel men också en för mig väldigt främmande gudssyn. Jag har funderat under en ganska lång tid på min egen tro på Gud. Vem tror jag att Gud är? För ca ett och ett halvt år sedan hände en sak som satte hela min tro ur spel. Efter detta har jag funderat mycket på om Gud överhuvudtaget existerar och jag kan nu säga att jag vet inte. Jag vet inte om Gud finns men jag hoppas och vill tro detta. Jag tror inte att jag kan gå igenom hela livet utan att ha ett hopp om att Gud existerar och att han är god och vill oss gott. Kanske är det så att Gud är intolerant och trångsynt, jag vet inte. Jag vet bara att jag inte kan tro på en sådan Gud. Jag bygger hela min tro på att jag tror att Jesus kom till jorden för att öppna vägen till Gud. Och att Han vill att vi ska vara goda och göra gott mot våra medmänniskor.  Jag vet inte om jag kan eller vill kalla mig kristen men detta är hur jag tror och jag lever mitt liv utifrån dessa grundprinciper. Visar det sig att Gud inte finns då får det vara så men jag kommer i alla fall kunna vara stolt över hur jag valt att tro och leva mitt liv.

2 Comments

  1. Åh vad jag känner igen mig i dina ord Hanna! Jag vet varken ut eller in, jag vill tro men vet inte riktigt på vad. Jag vill ge barnen en stabil grund att stå på, men inte nödvändigtvis allt som frikyrkan står för, just pga den intoleranta och trångsynta biten. Samtidigt som jag är så otroligt präglad av min egen uppväxt där och vill gärna se det som nånting som står för något gott.

    Jag tänker iaf att så länge vi gör gott och älskar våra medmänniskor så har vi inte gjort något fel. Om det sen visar sig att vi trott på en Gud som kanske inte finns så har vi inte förlorat något. Skulle det däremot vara tvärtom så har vi förlorat desto mer. Så tänker jag just nu.

  2. Hej Hanna. Dina tankar inspirerade mig att skriva några rader på Vem är min nästa? http://vemarminnasta.se/?p=462

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *